expert-icon3
Werkzaamheden
auto-icon-16
voertuig
expert-icon2
kosten

  Financial lease

Een Financial Lease is een leasecontract waarbij de leasemaatschappij zich beperkt tot de financiering van het object. Doorgaans zal de volledige aanschafwaarde van het object gefinancierd worden, daarbij spreekt men dus van 100% financiering. Bij Financial Lease financiert de leasemaatschappij het object en betaalt u al het geen dat de leasemaatschappij in het object heeft geïnvesteerd gedurende de contractperiode terug.

Rente aftrek

Eigenlijk is financial lease een zakelijke lening in de vorm van een annuïteit. Je moet hiervoor dus rente betalen. Ook betekent het dat je de rente die je betaalt over het leasebedrag ieder jaar van de winst mag aftrekken dat jij hebt geboekt binnen je onderneming.

BTW aftrek

Als jouw onderneming btw-plichtig is, dan mag je de btw terugvragen als je een auto leaset op basis van financial lease. Je kunt ervoor kiezen om deze aangifte per maand of per kwartaal in te dienen. Dat betekent dat het dus ook afhankelijk is van wanneer je het bedrag terugkrijgt. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de btw in een keer terug te vorderen bij de eerstvolgende belastingaangifte, waardoor de btw in een keer wordt verrekend. Dat scheelt een hoop kosten.

Financial Lease voor ZZP'ers

Als zzp'er ben je elke dag verantwoordelijke voor jou eigen business, jij bepaalt wat er gaat gebeuren en hoe. Elke ondernemer loopt een bepaald risico en wil als tijden anno 2022 het liefst zijn liquiditeiten op de bank laten staan. Dit is ook een van de grootste reden dat 80% van de bedrijven in Nederland hun wagenpark of bedrijfsauto zakelijk financieren, daarnaast zijn er uiteraard nog talloze voordelen van het nemen van een financial lease.
Voordelen Financial lease

• Je hoeft niet in een keer een grote financiering te doen

• Je profiteert van fiscale voordelen zoals bijvoorbeeld investeringsaftrek en renteaftrek

• Je hebt recht op terugvordering van de btw over de aanschafprijs

• Je bepaalt zelf de looptijd van het contract

• Geen kilometerbeperking.

Daarbij komt dat bij een financial lease de auto altijd op uw naam komt te staan, wat maakt dat u hier door kan profiteren van de fiscale voordelen en einde looptijd is de auto volledig uw eigendom.